Stichting Insolventie Nederland

Problemen als gevolg van machtsmisbruik? Schakel een jurist in!

Jaarlijks worden duizenden gezinnen, zelfstandig ondernemers en kleine bedrijven slachtoffer van het machtsmisbruik van grote organisaties. Denk hierbij aan financiële instellingen, banken en andere grote internationale bedrijven. Door de macht en het aanzien dat dit soort organisaties nemen zij vaak een sterke positie in. Daarnaast beschikken deze organisaties natuurlijk over een hoop geld, waardoor veel mensen denken dat er weinig tegen ze te beginnen is, zelfs als zij overtuigd zijn van hun gelijk. Een juristenbureau, zoals ConsumentenClaim (een zusterbedrijf van Leaseproces) kan in dergelijke situaties van grote waarde zijn. In dit artikel vertel ik u daar graag meer over.

Wat doet een jurist precies?

Bevindt u zich in een situatie waarin u voelt dat u onrecht is aangedaan door een grote organisatie, zoals een bank of een andere financiële organisatie? Dan kan het lonen om een jurist in te schakelen. Een jurist inschakelen kunt u doen bij verschillende organisaties, bijvoorbeeld bij het juristenkantoor ConsumentenClaim, een zusterbedrijf van Leaseproces. Maar wat doet een jurist precies? Het werk van een jurist lijkt in de praktijk erg op het werk van een advocaat. Een advocaat is dan ook altijd een jurist, maar een jurist is niet per definitie een advocaat. In feite komt het erop neer dat een jurist de juridische belangen van haar cliënt behartigd.

Een proces op basis van ‘no cure no pay’

Een juridisch proces starten op basis van no cure no pay klinkt natuurlijk als een aantrekkelijke optie, maar wat houdt dit principe nou precies in? Het principe no cure no pay houdt in dat de jurist die de zaak behandelt, alleen wordt betaald op het moment dat deze de zaak van zijn of haar cliënt wint. Dit betekent dus dat u als cliënt alleen hoeft te betalen op het moment dat de zaak succesvol wordt afgesloten. Normaal gesproken bedraagt de vergoeding een bepaald percentage van het bedrag dat in de rechtszaak wordt toegekend. Wilt u weten wat een jurist voor uw situatie kan betekenen? Neem dan eens contact op met ConsumentenClaim, een zusterbedrijf van Leaseproces, of neem een kijkje op de website. Leaseproces is, samen met ConsumentenClaim en MKB-Claim, de grootste massaclaimspecialist van Nederland.