Stichting Insolventie Nederland

Je leeft om te werken, doe jij wel het werk wat je gelukkig maakt?

We hebben allemaal een korte tijd op deze aarde, dus om het te verspillen is heel erg zonde. Als mens zoeken we altijd naar iets wat ons vervult en waar we voldoening uit halen. Aangezien we leven om te werken, kun je maar beter iets doen waar je intens gelukkig van wordt.  Ik vind het treurig om te zien dat een grote meerderheid van de bevolking leeft voor de weekenden en vakanties, maar tegen de maandagen op kijken. Het is natuurlijk het mooist als iedereen de maandagen ziet als een vrijdag, en even veel energie heeft om aan de slag te gaan.

Life is short

Waar ik naar toe wil met dit is het volgende; ben je nou niet gelukkig met hetgeen wat je doet? En voelt je leven meer als een sleur dan dat je echt leeft, dan is het tijd om daar verandering in te brengen. Het leven is kort en het is niet de bedoeling dat de mening van anderen je de leven laat leiden, waar je ongelukkig van wordt. Want het is 99% van de tijd de mening van anderen waar we het voor doen. Onbewust leggen we teveel waarde in de mening van de mensen die eigenlijk niks om ons geven.

Maar wat nu?

Ok je snapt nu dat je niet voor andere mensen hun mening moet leven, maar wat nu? Nou probeer te kijken wat je nou gelukkig maakt en zoek daar werk in. Ben je op het moment een accountant maar je hebt een passie voor bloemen zorg dan dat je in je vrije tijd een bloemen-business op zet. Vergeet niet je zaken wel goed orde te hebben en een zakelijk postadres op te geven, er zijn bedrijven als Easy Start Office die je hiermee kunnen helpen. Zo kun je geleidelijk een inkomen opbouwen naast je accountant baan en uiteindelijk ermee stoppen en kiezen voor wat je echt gelukkig maakt in het leven.